Heeft u vragen, wilt u een tafel of kamer boeken?
Tafel reserveren?
Klik hier
Hotelkamer boeken?

Fiets en Wandelroutes

Eindeloos zwerven door Heeze-Leende

Leende heeft de boswachterij Leende; Heeze heeft de Strabrechtse Heide. Samen twee immense natuurgebieden om eindeloos rond te zwerven, gelegen in het zuiden van Brabant. De boswachterij bestaat voor een groot deel uit naaldbomen. Heide, vennen, stuifduintjes, kronkelpaden en boerderijtjes zorgen voor een steeds ander aanzicht. In Leende vind je ook de Groote Heide, een onbegrensd wandelgebied waar het genieten is!

En dan de Strabrechtse Heide in Heeze. Op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar. Rond de vennen - het Beuven is het grootste ven van Nederland! – groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Ga eens door de knieën om deze en andere mooie bloeiers te bewonderen. Grote kans dat je ook een van de vele libellensoorten ziet – bij de vennetjes wemelt het ervan -, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad.


Er zijn talloze websites te vinden met wandel en fiets routes. Bijvoorbeeld op Staatsbosbeheer, mee met boswachter Janneke de Groot. Route.nl is ook zo'n mooie site, stel zelf uw route samen of kies er een uit.

Onderstaand een aantal tips

Hoenderboomroute (23 kilometer)

De tocht voert over heide, door bossen en door een stukje beekdal. 

Wandelroute Rulse Laarzenpad - 5 kilometer; niet alledaagse route door het beekdal van de Rul, met natte gras- en hooilanden

Wandelroute Vennenroute - 5 kilometer; schitterende wandeling door de Strabrechtseheide. Start: P-plaats De Plaetse. volg de paarse route


Fietsroute Strabrechtse Heide route; 35 kilometer; klik hier voor de link naar Route.nl

Fietsroute Heeze - Waalre - Valkenswaard - Heeze; 35 kilometer; klik hier voor de link naar Route.nl

Fietsroute Heideroute langs Mierlo, Geldrop en Heeze; 42 kilometer; klik hier voor de link naar Route.nl